Vårstäd – 5 saker du kan slänga vid en vårstädning

rensa hemmet inför ditt vårstäd

Dax för vårstäd? Så du försöker börja med vårstädningen men var ska du inleda? Ett överskott av objekt och prylar kan hindra denna årliga utrensning. Så att frigöra ditt hem från oönskade saker hjälper dig att slutföra detta projekt av att vårstäda.

Här är fem saker du kan slänga vid ett vårstäd för att frigöra mer utrymme i ditt hem

  1. Gamla tidskrifter och tidningar – Dessa nyheter och underhållningsartiklar är inte relevanta i nuet, så varför hålla fast vid onödiga pappersmassor? Var ärlig mot dig själv: du kommer inte att gå tillbaka och läsa dessa artiklar, så låt inte gamla tidskrifter eller tidningar störa dig.
  2. Gamla kläder – Gå igenom din garderob och dina lådor och bli av med gamla kläder. Ihåliga strumpor, trasiga underkläder, opassande kläder från 60-talet? Sluta hänga kvar vid dessa gamla stycken som du inte kommer att ha på dig. Om du behöver köpa nya kläder, gör det inte såvida du inte har avlägsnat de gamla plaggen, annars adderar du bara till mer av en röra. Kasta sådant som är sönderrivet eller skadat, och om du kan, donera föremål som är i gott skick.
  3. Utgångna läkemedel – Om datumet har löpt ut är det dags att kassera det läkemedlet. Förfallna receptbelagda läkemedel kan vara skadliga snarare än användbara, så vänta inte längre. Var noga med att kassera medicinerna på ett säkert och korrekt sätt för att undvika incidenter. Som att ett djur kommer in bland ditt skräp och oavsiktligt konsumerar de potentiellt skadliga läkemedlen.
  4. Plast-behållare – Locken kan försvinna, sprickor i plasten kan utvecklas eller så kan det hända att du bara har alldeles för många behållare. Behöver du verkligen alla dessa plastförvaringsbehållare? Släng de skadade burkarna såväl som de du inte använder eftersom dessa förvaringsbehållare ironiskt nog tar upp lagringsutrymme i skåp och i ditt hem.
  5. Böcker – Dessa kan potentiellt vara det svåraste att avlägsna om du är en ivrig bokälskare. Men om du inte tänker läsa om boken, behandla den åtminstone med mer respekt än att låta den sitta och samla damm på din hylla. Om böckerna är i gott skick donerar du dem till ditt lokala bibliotek. Eller till en second hand butik så att andra kanske kan få njuta av innehållet.

Rensa hemmet för en effektiv vårstädning

Att rensa i ditt hem vid vårstäd hjälper dig när du ska göra en mer produktiv vårstädning. Stor oreda kan ta mycket tid, utrymme och till och med onödigt mycket fokus, så låt det inte styra ditt liv. Det är dags att kasta, sälja och/eller donera de överflödiga saker du har runt ditt hus som du ej använder. Om du känner att du har för mycket av en röra för att klara detta ensam kan du få hjälp. Gör det till en familjeaktivitet, övertala några vänner att hjälpa till eller anlita ett kvalificerat städföretag i Norrköping som är experter inom städning.